Rozrywka

  • 7 listopada 2015
  • 24 listopada 2015
  • wyświetleń: 2960

Gęsina we Frykówce do 25 listopada

Materiał partnera:

Gęsinę powinniśmy jeść nie tylko dla przyjemności, ale również ze względów zdrowotnych, a listopad i imieniny św. Marcina szczególnie o tym przypominają. Restauracja Frykówka od 6 do 25 listopada już po raz XII świętuje pod hasłem "Gęsina na św. Marcina".

Gęsina we Frykówce


W tych dniach szczególnie polecamy:



  • Carpaccio z gęsi podane z konfiturą figową oraz kiełkami buraków
  • Zupa z rydzami i gęsią
  • Kremowe penne z borowikiem i gęsimi żołądkami w aromacie świeżego tymianku
  • Duszone w cebuli, słodkiej kapuście i suszonych śliwkach udko z gęsi podane z cukrowym groszkiem w aromacie tymianku
  • Pierś z gęsi podana z pikantną dynią i sosem z buraków
  • Gęś Świętomarcińską w promocyjnej cenie (do wyboru farsz z kaszy pęczak, kurek, selera naciowego lub kapusty kiszonej) 45,00 zł/kg *


*danie zamawiane z jednodniowym wyprzedzeniem

Zapraszamy do wspólnego świętowania!


ul.



Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Frykówka

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj