Rozrywka

  • 14 stycznia 2017
  • 11 lutego 2017
  • wyświetleń: 3343

Festiwal Nalewek Regionalnych oraz Dni Kuchni Góralskiej we Frykówce

Materiał partnera:

Kuchnia góralska jest niezwykle oryginalna, inna niż wszystkie kuchnie świata, a przede wszystkim syta! Zawiera wiele dań, które można by było określić jako dania ogólnopolskie, jednakże tradycja nadaje im specyficzny i niepowtarzalny smak.

Kuchnia góralska we Frykówce


Do podstawowych składników, z których przygotowuje się posiłki zaliczyć należy kiszoną kapustę, jak również owczy ser - popularny wędzony oscypek, bundze czy tradycyjne "gule", czyli ziemniaki ze skwarkami.

W dniach 6 stycznia - 12 lutego zapraszamy Państwa na VIII Festiwal Nalewek Regionalnych oraz Dni Kuchni Góralskiej.

Polecamy:
  • Krem z kwaśnicy z chrustem ziemniaczanym, pieczonym boczkiem,
  • Moskol grulany z kurzym cyckiem i serem podhalańskim w sosie żurawinowo porzeczkowym,
  • Harnasiowe jadło na marchwianym placku z wieprzkiem w śmietanie z grzybami i płatkami wędzonego sera,
  • Filet z pstrąga na pęczaku z grochem i spyrką podany ze smażonymi rydzami, duszonym szpinakiem i bryndzą.



ul.



Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Frykówka

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj